joi, 19 aprilie 2012

Rosii cherry confit



Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie în jumătate şi se aranjeaza pe o tava captusita cu hartie de copt, cu partea taiata in sus. Se presara suprafata rosiilor cu un pic de usturoi maruntit, oregano uscat, sare,  piper, un pic de zahăr din trestie şi se termina cu un fir de ulei de măsline extravirgin. Puneţi tava în cuptorul preincalzit la 80 ° timp de cel puţin o  oră si jumătate, două, până când sunt ofilite. Gătitul se face la o temperatură scăzută şi timp  indelungat, în scopul de a evita ca rosiile sa se usuce şi de a păstra sucurile lor. Cele  care nu se folosesc imediat se pastreaza la frigider într-un borcan sterilizat, acoperite cu ulei.

Pot fi folosite ca garnitura  dar, de asemenea, pentru prepararea multor feluri de mâncare şi pentru condimenta paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu