joi, 28 februarie 2013

Cartofi la cuptor



Ingrediente pentru 4 persoane
un kg de cartofi  galbeni "vechi"
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
cativa catei de usturoi in coaja
rozmarin
sare
Mod de preparare
Puneti pe aragaz un vas cu apă cu un praf de sare.Intre timp se curata cartofii de coaja. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se taie cartofii în patru  longitudinal și apoi in bucati mai mici dar de  aproximativ aceeasi dimensiune pentru a avea o coacere uniformă. Se clătesc și se rastoarna în apă clocotită pentru nu mai mult de 3 minute. Între timp,  puneti tava cu ulei la cuptor pentru a se incalzi.
Scurgeti bine cartofii si puneti-i imediat   în tava cu ulei fierbinte, cu cativa catei de usturoi in  coaja și crangute de rozmarin dupa gust. Se amestecă rapid cu două spatule, astfel încât cartofii sa fie  uniform unsi  cu ulei si puneti-i imediat în cuptor.
Gatiti timp de aproximativ 45 de minute și în acest timp, se agită tava cu cartofi din când în când și se amesteca folosind iar  două spatule. Spre sfârșitul  procesului de  gătit, se presara cu sare. Serviti foarte calzi desigur, imediat ce i-ati scos de la cuptor.
Cartofii noi (de la sfarsitul perioadei de primavara-vara), cu vegetație bogata in apa si  săraca în amidon, nu sunt  apti  pentru a  fi  gătiti  la cuptor, cu excepția cazului în care sunt  foarte mici. În acest caz, gatiti-i întregi cu coaja, frecati inainte cu o cârpă groas pentru a elimina cuticulele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu