duminică, 14 aprilie 2013

CURATAREA ASPARAGUSULUI




Sparanghelul este o leguma foarte populara  în Italia. Există mai multe varietăți (200),  cele mai cunoscute și consumate sunt: sparanghel alb (din Bassano) și sparanghel verde sau violet comun.
CURATAREA  ASPARAGUSULUI
Sparanghelul trebuie să fie curățat  prin eliminarea primei parti de jos, care este foarte dură și lemnoasă. Apoi, luați un cutit sau un curățător de cartofi și  pentru a elimina părțile fibroase și lemnoase ale sparanghelului  întreg. Pentru a termina spalam în apă rece îndepărtand orice alte impurități.
GATIREA  ASPARAGUSULUI
Cel mai utilizat mod  pentru a găti sparanghel este să-l fierbeti în apă sărată într-o poziție verticală cu varfurile  afara din apa și apoi folositi-l la fiert cu un pic de ulei extravirgin  de măsline sau preparat un alt mod. Gustos  este, de asemenea, în orez  sau cu ouă. Dacă doriți, puteți face niste  supă foarte  gustoasa!
Valoarea nutritivă a ASPARAGUSULUI
Sparanghelul contine 24 de calorii la 100 g de produs curățat și spălat. Este, prin urmare, foarte potrivit pentru cei care urmeaza un regim alimentar.Conține o mulțime de vitamina C si are o actiune de depurare optima.
asparacus sălbatic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu