vineri, 2 august 2013

Supe pentru risotto


În prepararea risotto-ului  și a  pilaf-ului de orez , un element important este  lichidului de gătit. Pentru a obține un risotto bun, este necesar să se utilizeze o supă preparată în mod tradițional. Următoarele rețete reperezinta modul de  preparare a celor trei supe principale, care permit să se obțină aproximativ 1,5 l de produs.

Supa de carne

Ingrediente
800 g de carne de bovina adulta sau de gaina
Cateva  oase
arome (telina, morcov, ceapa)
sare

Este extrem de important să se potrivească lichidul de gătit  la condimente: în risotto-ul milanez sau cu grana padano, de exemplu, este recomandabil să folosiți supa de carne bună, preparata cu carne de vită sau de gaina.

Mod de preparare

Se toarnă 3 litri de apă rece într-o oală și se adaugă carnea de bovina adulta (de preferință calitatea 2 și 3) sau de gaina și câteva oase; aduceti  încet la fierbere.
Eliminati în mod constant spuma care se formeaza pe suprafata, se adaugă arome curățate și spălate, sare. Să fierbe supa circa 2 ore, sau cel puțin până când carnea este coapta si apoi  se filtrează.


Supa de legume

Ingrediente
2 cepe
2 morcovi
1 praz
3 tulpini de telina
1 foaie de dafin
4-5 tulpini de pătrunjel
piper negru
sare

Aceasta supa este utilizata în general în pregătirea  risotto-ului cu legume sau pește (soluția ideală ar fi să se  pregătească cu elementul care caracterizează  preparatul final). După gătit, puteți trece legumele print-un pasator și adăugați-le la supa, sau folosit nu mai supa. Il puteți stoca în frigider timp de  câteva zile.


Mod de preparare


Se toarnă 2,5 litri de apa rece intr-o cratita si se adauga legumele curatate si spalate împreună cu  tulpini de pătrunjel; se aduce la fierbere, se adaugă un pic din  frunza de dafin, trei boabe de piper negru și un vârf de cuțit de sare. Se  fierbe supa timp de aproximativ o oră eliminand  în mod constant spuma care se formeaza pe suprafata, apoi se strecoara printr-o sita fina. O variantă în măsură să facă supa incontestabil mai aromata este aceea  de a praji  legumele  cu un pic de unt, apoi se adaugă apă clocotită și se fierb timp de aproximativ 1 oră.


Supa de pește sau (Fumetto)

Ingrediente

1 kg de resturi de pește (oase, cozi, capete fără branhii, piele, etc).
arome (praz, telina, morcov, ceapa)
2 tulpini de pătrunjel
sare

Este o supă făcută  din  cap și oase de pește, unde carnea  a fost pregatita separate(fileuri). Pentru o reusita  perfecta  trebuie să fie foarte concentrata. Aceasta este folosita în general, împreună cu vin alb pentru gătit peștele.

Mod de preparare

Se toarnă 2 litri de apa rece intr-o cratita, apoi se adaugă bucățile de pește (oase, cozi, capete fără branhii, piele, etc.)Se  aduce încet la fierbere.
Eliminati  în mod constant spuma care se formeaza pe suprafata, se adauga arome decojite, spălate și tăiate în discuri subtiri (praz, țelină, morcov și ceapă), două tulpini de pătrunjel și un pic de sare. În cele din urmă, se lasa sa fiarba timp de 30 minute și apoi se strecoara printr-o sita fina.


SFATURI


Pentru pregătirea supei este nevoie de timp (cu excepția supei  de peste gata în doar 30 de minute), de aceea este recomandabil să se pregătească o cantitate bună și congelati-o  in cuburi gata de utilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu